Vraag en Antwoord

VERZENDING EN RETOUR
Wat is de levertijd?
NB. We zijn op dit moment voorraad aan het opbouwen, de levering start vanaf 15 november 2022.
De standaard levertijd is 2-3 werkdagen. Een uitzondering wordt gemaakt voor gepersonaliseerde blokkies (met naam ingegraveerd) en de blokkie XL, deze hebben een levertijd van 5-10 werkdagen.

Hoe worden de blokkies verzonden?
De blokkies worden verzonden met PostNL. De kosten voor het verzenden binnen Nederland bedragen €6,75 en naar België €25. Zodra jouw blokkie op de bus is, ontvang je een Track en Trace code.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Je hebt het recht om je bestelling zonder opgave van reden binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar contact@blokkies.nl. Als je ons de reden van retourneren wilt laten weten, graag! Wij zullen binnen 2-3 werkdagen op je mail replyen en aangeven hoe je jouw bestelling kan retourneren. Retourneer het product binnen 14 dagen na onze reply. Houd er rekening mee dat alleen producten die geheel compleet, ongebruikt en in de originele verpakking zijn geretourneerd kunnen worden. Gepersonaliseerde producten zoals blokkies met een ingegraveerde naam kunnen helaas niet geretourneerd worden.

Indien de producten in goede orde aan ons worden geretourneerd, zullen wij ervoor zorgen dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de geretourneerde goederen op de gebruikte rekening wordt teruggestort. Gemaakte verzendkosten worden niet vergoed.

In welke landen levert blokkies?
Via deze site kan je voor adressen in Nederland en België een bestelling plaatsen die we verzenden via PostNL. Voor andere landen leveren we op aanvraag via e-mail. De verzendkosten kunnen dan net iets anders zijn. Stuur een e-mail naar contact@blokkies.nl dan rekenen we het voor je uit.

 

AFWERKING EN KLEUREN
In welke kleuren zijn de blokkies te verkrijgen?
Wij leveren de blokkies onbehandeld bij je af, zodat jij je creativiteit erop los kan laten. Verf je de blokkies in een kleur, gebruik je een transparante olie of doe je er lekker niks aan? Aan jou de keus! 

Moet ik de speelblokjes behandelen?
Als er veel met de blokjes gespeeld wordt kunnen ze vies worden. Niet iedereen vindt dat erg, maar je kan ze natuurlijk ook in de olie zetten. Wij hebben zelf goede ervaringen met gekookte lijnolie. Dit koop je gewoon in de bouwmarkt, is een milieuvriendelijke keuze en niet duur. Denk je dat de blokjes vaak in de mond gestopt gaan worden, kies dan bijvoorbeeld voor een snijplank-olie.

Zijn de blokkies helemaal splintervrij?
Grenenhout wordt veel gebruikt voor het maken van houten speelgoed, maar is niet gegarandeerd 100% splintervrij. Grenenhout is wel makkelijk te bewerken, dus mocht er eens een splintertje losschieten, dan is dat snel opgelost door er een schuurpapiertje overheen te halen. Als je de blokjes in de olie zet, heb je sowieso minder kans op splinteren.

 

BETALING EN FACTUUR
Ik wil graag een blokkie cadeau doen; hoe zit het met de factuur?
Wij versturen bij elke bestelling een factuur als PDF-bestand naar het door u opgegeven e-mailadres. De factuur wordt niet op papier meegezonden naar het opgegeven bezorgadres. Degene die het cadeau ontvangt zal deze factuur dus niet zien.